Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Helgintervju med nyförvärvet Emil Norberg

Helgintervju med nyförvärvet Emil Norberg

Publicerat

Vikings hemsida tog ett snack med nyförvärvet #10 Emil Norberg inför söndagens drabbning mot Kallinge/Ronneby IF. Emil berättar om vad han kommer kunna bidra med, om tiden i Österrike och om det redan mäktiga mötet med supportrarna samt att han ser fram emot att möta Nybropubliken på hemmaplan. Kom och stötta Emil och laget i söndagens match!

Välkommen till Nybro Vikings Emil!

– Tack så jättemycket!

Hur kändes det att vara med laget i Huddinge igår?

– Jo det kändes riktigt roligt och inspirerande att hänga med dit. Sedan hade jag bara hunnit träna med laget i 20 minuter innan det var direkt in i matchsituation, så det var lite speciellt. Men grabbarna har tagit hand om mig på ett bra sätt. Det känns riktigt kul! Det har ju varit snabba ryck. Jag landande i Kalmar klockan 19.00 i onsdags kväll och blev hämtad på flygplatsen, så jag hann se andra och tredje perioden mot Troja. Det var kul att direkt se grabbarna spela.

Vad tänker du själv att du kan bidra med i laget/beskriv dig själv som spelare?

– Framförallt kommer jag att försöka jobba hårt och göra det som ändå har sett bra ut från de andra i laget. Jag kommer att täcka skott och bidra med tacklingar, utifrån att jag är ganska stor i storleken och vill utnyttja det.

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag är uppvuxen i Björklöven och har spelat där i hela mitt liv egentligen. Så det känns lite speciellt att ha gått från en klubb på 20 år till fyra stycken på ungefär en säsong. Jag kände att när Vännäs missade Allettanplatsen så tyckte min agent att jag skulle kolla lite på andra alternativ och så dök Österrike upp. Då kände jag att det var dags att testa på något helt annat. Det var annorlunda att komma dit och det var en omställning. Vi mötte oftast riktigt bra motstånd med vuxna spelare medan vårt lag var lite yngre, vi hade det yngsta laget i ligan. Det var lärorikt det också. Jag fick ta en ganska stor roll och fick ta hand om de andra grabbarna i laget och visa dem lite av det som man har tagit med sig från Sverige. Det var extremt roligt att få prova på något nytt och hockeymässigt så var det väl lite annorlunda. Första matchen kommer jag speciellt ihåg, då mötte vi ett lag som bara ställde upp i styrspel i mittzon och de gick inte på checken en enda gång. Då fick man en liten tankeställare och funderade på om det skulle vara så varje match. Men det visade sig vara lite beroende på vilket lag man mötte, hur spelet såg ut.

Hur kommer det sig att det blev Nybro?

– Grundtanken var att jag bara skulle vara i Österrike i 14 matcher och efter de 14 matcherna så började min agent kolla på vad det fanns för alternativ här i Sverige. Då ringde han och sa att Nybro var ett alternativ. Så då var det bara att packa väskan och fara hit.

Vad känner du till om Nybro Vikings?

– Jag följer ganska mycket hockey överlag, så jag har sett att Nybro har varit i toppen både nu i Allettan och innan dess. Sedan har jag haft ganska bra koll på dem. Jag har två polare från Umeå, den ena lirar i Mariestad och den andra lirar i Kallinge. Så jag har följt serien ganska mycket ändå.

Hur ska det bli att möta hemmapubliken imorgon?

– Jag hann ju uppleva det lite grand när jag såg två perioder mot Troja, det såg ju helt magiskt ut! Men också igår när vi spelade i Huddinge, då var det ju ett stort bortafölje på läktaren som drog i gång och sjöng mitt namn på uppvärmningen. Så det var ju in i hetluften på en gång och det var mäktigt. Det känns bara jättebra att få möta Nybropubliken.

Får vi se dig i morgondagens match och vad är dina tankar om matchen mot Kallinge/Ronneby?

– Som det ser ut just nu så tror jag att jag kommer att spela. Det är några skavanker och skador i laget. Men det är isvärmning imorgon innan matchen, och då kommer ”Tisse” ta ut laget. Sedan har jag inte jättebra koll på Kallinge. Men av det jag har sett från i stort sett alla matcher som Nybro har spelat så har vi haft en extremt tajt defensiv, så det är en stark känsla vi har i gruppen att man vet att man inte behöver göra så många mål framåt heller och att det utifrån det ändå finns chans att vinna. Sedan såg jag både igår och i matchen mot Troja vilken fantastisk målvakt vi har. Det känns riktigt stabilt bakåt.

Hälsning till fansen inför morgondagens match?

– Jag hoppas att det blir lika bra stämning som senast mot Troja, om inte ännu bättre. Och vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng!

Stort lycka till i din fortsatta karriär här i Nybro Vikings!

-Tack så jättemycket!

Text: Liselott Söderlund
Bild: Bjorkloven.com