Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Helgintervju med Crus Rydberg

Helgintervju med Crus Rydberg

Publicerat

Vikings hemsida tog ett snack med nyförvärvet och poängkungen, Victor Crus Rydberg. Victor kommer senast från spel i Kalmar HC, men väljer nu att ansluta sig till Nybro Vikings trupp, i tåget mot Playoffspel. Victor berättar om vad han kommer att kunna bidra med, om hur det känns att gå till främsta rivalen och om hur det ska bli att möta Nybropubliken.

Välkommen till Nybro Vikings Victor!

– Tack så mycket, det känns kul!

Hur känns det att ansluta till truppen såhär inför playoff?

– Det känns bara bra. Jag ansluter för att jag vill spela playoff och spela bra matcher igen.

Vad kommer du kunna bidra med och förstärka upp laget med?

– Jag hoppas kunna bidra med mitt tvåvägsspel, men min styrka ligger i mitt offensiva spel och det hoppas jag kunna få visa upp.

Flera lag var intresserade av dig, men valet föll på Nybro?

– Det blev det smidigaste alternativet för mig. Och efter samtalet med ”Tisse” (Mikael Tisell) där han förklarade att jag skulle få spela mycket och spela med bra gubbar, så kändes Nybro som ett bra alternativ för mig.

Mer en supporterfråga kanske, men hur blir det att gå till främsta rivalen?

– Jag tycker detta kommer att bli jättekul. Det ska bli kul att få spela inför mycket folk, det är man ju inte lika bortskämd med i Kalmar. Och sedan att få spela bra hockeymatcher igen med ett bra lag. Jag längtar efter spel i tuffa matcher och matcher som gäller.

Hur ska det bli att möte Nybropubliken på ”rätt sida?”

– Det kommer att bli roligt fast på ett annat sätt haha. Det ska bli roligt att få ha dem på sin sida nu, men det är faktiskt en kul publik att ha emot sig också, som Kalmarspelare.

Har du tränat med laget och hur har det känts?

– Jag var på is igår med laget. Det kändes bra, lite segt, jag har inte varit på is sedan matchen i söndags mot Vimmerby. Tur att jag fick en genomkörare här nu innan helgen. Jag känner redan sex-sju stycken av spelarna i laget, så det blir inga problem att komma in i gruppen. Och det spelade såklart också in i valet av Nybro. I vanliga fall är det inte alltid så lätt att komma in i ett lag där man inte känner någon.

Blir det spel för dig i söndagens match?

– Ja, det är bara pang på. Det ska bli kul!

Stort lycka till i din fortsatta karriär här i Nybro Vikings!

– Tack så mycket!

Text: Liselott Söderlund