Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

HC Dalen – Nybro 1-2

HC Dalen – Nybro 1-2

Publicerat

Nybro besegrade HC Dalen på bortais på 2-1 efter ett sent mål i den tredje perioden signerat Henrik Sirbäck.
Troy Davenport klev in i sin första seriematch för säsongen, och blev även han stor matchhjälte.
– Ja, Troy räddar oss verkligen i kväll. Vi gör inte någon jättematch i övrigt säger Andreas Holfelt efter matchen.

Första perioden är en ganska händelsefattig historia, det händer inte mycket farligheter där ute på isen och det är två lag som försvarar sig utmärkt. Trots allt så tar Nybro ledningen i den femte minuten genom Rasmus Djerf som efter en snygg dragning direkt på tekning bryter in framför mål. Resultatet står sig perioden ut även om HC Dalen har en riktigt vass chans på slutet att kvittera.

I andra perioden är det fortsatt en väldigt snäll match, och det är  inte mycket kroppskontakt mellan spelarna. Farten kan man dock inte klaga på. Nej det är snarare så att det är två ruskigt bra lag med disciplinerade backar som ställer upp för sina målvakter. Trotts allt så lyckas Dalen få in sin kvittering till 1-1 och även det resultatet står sig perioden ut.
– Vi spelar bort alldeles för mycket puck tycker jag och det är inget som håller i långa loppet, säger Andreas Holfelt.

Den avslutande perioden börjar i Dalen-favör men Nybro fortsätter att försvara sig bra. De få gånger man sjabblar bort sig så står matchens store spelare, Troy Davenport, i vägen. Troy visar under hela matchen att han är tillbaka i storform och han räddar ett par gånger denna period tillsynes omöjliga puckar. Henrik Sirbäck som gjorde sitt första seriemål i förra matchen visade att det inte var en tillfällighet. Han är en talang som kan visa sig vara ett mycket bra förvärv i årets trupp. 18.41 in i sista perioden åker Sirbäck fram emot mål, stannar upp bakom Dalen-målvakten, vänder och vallar in pucken i mål via benskyddet. Nybro åker därmed hem med tre värdefulla bortapoäng och är fortsatt obesegrade på ordinarie tid den här säsongen.

Närmast väntar bortamatch mot Helsingborg på fredag.
– Vi ser fram emot denna utmaning och hoppas att vi kan fortsätta plocka poäng på våra bortamatcher, avslutar Andreas Holfelt.

ANDERS LINNÉR

MATCHFAKTA

HC Dalen – Nybro 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Period 1
05.54 0-1 Rasmus Djerf (Rickard Palmberg)

Period 2
25.54 1-1 Victor Wallin (Tommie Persson)

Period 3
58.41 1-2 Henrik Sirbäck (Kristian Frisk, Patrik Fransson)

Skott: 21-22 (8-5, 5-6, 8-11)
Utvisningar: Dalen 2×2 minuter  Nybro 4×2 minuter
Domare: Daniel Söderberg, Linköping
Publik: 258 personer