Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Fransson lämnar Nybro efter tio säsonger

Fransson lämnar Nybro efter tio säsonger

Publicerat

Patrik Fransson har gjort resan från knatte, via ungdoms- och juniorlag upp till A-lagsspelare i Nybro Vikings IF. Han har hunnit att bli 27 år gammal (fyller 28 år i december) och gjort tio säsonger i föreningens representationslag. Nu har han bestämt sig för att testa vingarna någon annanstans.

– Jag har spelat hela min karriär i Nybro och trivs väldigt bra men nu känner jag att det är dags att testa något nytt, säger Patrik.

Patrik debuterade som 17-åring i representationslaget under Torgny Bendelin.

– Jag var med på en försäsongs cup i Norge, sedan blev första seriematchen mot Mörrum under hösten. Jag var med och spelade 10 matcher ungefär innan jag fick en knäskada borta mot Karlskrona. Det blev en rehab period och sedan var jag tillbaka till playoff-matcherna och kvalserien mot Hockeyallsvenskan.

Patrik har under sina säsonger visat upp ett hårt jobb och oftast haft en defensiv roll med bland annat mycket spel i boxplay. Han har spelat i A-laget under tio säsonger och alltid köpt den rollen som han har blivit tilldelad för lagets bästa.

– Både som ungdoms- och juniorspelare var jag en offensiv forward och det är den speltypen jag är från grunden. Åren har rullat på och jag brinner för Nybro och har köpt min roll till 100 %. Nu känner jag att det är dags att testa något nytt och gärna då i en offensiv roll.

Vart bär karriären av nu?

– Min agent för diskussioner med en del utländska lag, jag vill testa något helt nytt och en ny liga. Vi får se hur det blir, jag har både sambo och jobb så det måste vara ett erbjudande som känns helt rätt också, avslutar Patrik.

Nybro Vikings IF vill rikta ett Stort Tack till Patrik för hans tio säsonger som spelare i Nybro Vikings IF. Patrik har ett stort Nybrohjärta som alltid satt laget framför jaget. Vi önskar honom ett Stort Lycka till i sin fortsatta karriär!