Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

68500 kr

200000 kr

Förstaperioden sänkte Vikings igen

Förstaperioden sänkte Vikings igen

Publicerat

Ett heltänt och tokmotiverat Halmstad la beslag på alla poängen när Nybro Vikings för andra matchen i rad inledde svagt.

Det var gratismatch och det var en hyllning till historien när Nybro Vikings spelade i ljusblåa retrotröjor. Men det brydde sig inte gästerna från Halmstad om. De hade en Allettan-plats att spela om och ett yrvaket Nybro Vikings var inte alls med från start.

När gästerna hade gått fram till 3–0, halvvägs in i perioden, fick Nybro Vikings tränare Mikael Tisell nog och begärde timeout.

– Det var liksom inte den starten vi behövde efter smällen mot Troja.  Vi gav bort de två första målen och när det tredje kom så kom även yrseln. Men från och med de sista fem minuterna i första perioden till matchens slut, så tycker jag faktiskt inte att vi var så tokiga, säger Mikael Tisell.

Men ett försvarsstarkt Halmstad bjöd inte Vikings på mycket och ett 0–3-underläge var för tufft att hämta igen.

– Vi hade behövt plocka fram några procent till. Vi måste sluta bjuda motståndarna på mål. Det har varit rena rama julafton för lagen som har varit här i de två senaste matcherna. Det enda ger det andra. Vi har satt oss för mycket i klistret i de senaste matcherna och har fått jaga.

Det där med procenten, antar att det har att göra med att ni redan är klart för Allettan?

– Det ligger en viss del i det. Nu har vi två matcher kvar i den här serien och det passar oss bra att det snart är slut så vi kan ta sikte på nästa, säger Mikael Tisell.

Halmstad ledde ett tag med 5–1 i den tredje perioden, men två tröstmål av Otto Henell och Robin Wengdahl snyggade till siffrorna.

Nu återstår alltså två omgångar och det finns fortfarande en serieseger att spela om. Både Troja/Ljungby och Nybro Vikings står på 45 poäng, där dock Ljungbylaget har 14 plusmål att gå på.

Vikings har HC Dalen på bortais till helgen, innan man avslutar grundserien hemma mot Mörrum nästa onsdag.

Matchfakta

Nybro Vikings–Halmstad 3–5 (0–3, 1–1, 2–1)

Målen: 0–1 (05.25) Marcus Borgh (Alexander Klarin, Erik Åhlén), 0–2 (08.31) Oliver Lexenberg (Ludvig Nilsson, Sebastian Åkesson), 0–3 (10.30) Ludvig Nilsson (Oliver Lexenberg, Sebastian Åkesson), 1–3 (29.27) Jonathan Augustin (Alfred Andersson, Hampus Andreén), 1–4 (38.45) Victor Gagic (Tim Bothén, Alexander Andersson), spel fem mot fyra, 1–5 (50.41) Hugo Klippfors (Martin Märna, Jonas Fredriksson, 2–5 (52.40) Otto Henell (Robin Wengdahl), 3–5 (57.09) Robin Wengdahl (Fredrik Strömgren, Sebastian Borg).

Skott: 27–27 (4–13, 11–8, 12–6).

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 1 689.

Halva potten: Vinstsumma: 5 190 kronor. Lottnummer:  7 001.

 

Ni missar väl inte att buda på retrotröjorna? Här hittar ni information om auktionen