Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Förlust mot Skövde IK

Förlust mot Skövde IK

Publicerat

Det var återigen ett Nybro med många spelare på skade- och sjukdomslistan som ställde upp mot Skövde IK. Med tre spelare på lån från HV71 J20 och egna juniorer för att få ihop fyra kedjor så höll det inte hela vägen utan det blir förlust i förlängning med 3-4.

Nybro Vikings har haft turbulenta dagar den senaste tiden. Spelare efter spelare har hamnat på främst sjukdomslistan. I matchen mot Skövde IK lånade Nybro in William Romfors, Ian Örnskog och Isac Brännström från HV71 J20 för att kunna ställa upp med fyra kedjor. I truppen fanns också våra egna juniorer Melker Bergman, Gustav Carlgren och Alexander Filipov. Den första perioden i matchen är jämn. Bortalaget trycker på en del i början och får fast Nybro ett par gånger i anfallszon. Nybro kommer dock tillbaka mer och mer och den inlånade kedjan från HV71 är de som är piggast och snurrar en del i Skövdes zon. Men det skapas inga farliga målchanser från något av lagen och perioden slutar mållös. I den andra perioden så är det hemmalaget som för spelet större delen av perioden och Skövde försöker kontra mot Nybro men en ganska händelselös mellanakt slutar även den mållös och det är 0-0 inför den tredje perioden. Efter två mållösa perioder så släppte lagen loss rejält i den tredje perioden. Bara drygt två minuter in så gör Jordan Mayer 1-0 till Nybro och endast nio sekunder senare så presenterar sig William Romfors ordentligt när han trycker dit 2-0 till publikens jubel. När drygt halva perioden är spelad så är det dags för en ny målexplosion när bortalaget först reducerar till 2-1 men bara minuten senare gör Nybro 3-1 återigen genom William Romfors. Då var det många som trodde att Nybro var på väg mot tre poäng men bortalaget ger sig inte utan först reducerar de snabbt till 3-2 och ännu snabbare därefter kommer kvitteringen till 3-3. Efter en väldigt målrik sista period så går matchen till förlängning. Som så ofta i förlängningar kommer det ett snabbt avgörande och det är Skövde som får in pucken bakom Viktor Östlund till 3-4 och det gör att Nybro får med sig en poäng. Chans till revansch för laget kommer på söndag när Lindlövens IF gästar Liljas Arena kl. 16.00, vi hälsar er Varmt Välkomna då.

Nybro Vikings IF – Skövde IK 3-4 (0-0, 0-0, 3-3, 0-1)

Period 1:
Period 2:
Period 3: 1-0 (01:45) Jordan Mayer (Jesper Bärgård, Pelle Karlsson), 2-0 (01:54) William Romfors (Ian Örnskog), 2-1 (08:13) Thomas Wallgren (Carl-Johan Sjögren, Oskar Back), 3-1 (09:35) William Romfors (Isac Brännström, Ian Örnskog), 3-2 (11:16) Alexander Henriksson (Jesper Appel, Adam Rundqvist), 3-3 (11:45) Oskar Back (Carl-Johan Sjögren)
Period 4: 3-4 (00:41) Oskar Back (Carl-Johan Sjögren, Thomas Wallgren)

Skott: 33-29
Utvisningar: Nybro Vikings IF 6×2 min. Skövde IK 3×2 min.
Domare: Sebastian Virta
Publik: 879