Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Förlust i säsongens näst sista träningsmatch

Förlust i säsongens näst sista träningsmatch

Publicerat

Nybro Vikings förlorar mot Kalmar HC med 5-2 i onsdagskvällens träningsmatch på bortais. Nybros mål gjordes av Matej Galbavy och Markus Palmberg.

På onsdagskvällen var det dags för en ny träningsmatch när Nybro Vikings ställdes mot seriekollegan Kalmar HC på bortais i Kalmar Sportcenter. Det blir en ganska tempofattig första period med många spelavbrott i form av utvisningar åt båda hållen och lite gruffigt mellan lagen. Nybro inleder matchen bäst men det är hemmalaget som snor åt sig pucken av Nybroförsvaret i mitten av perioden och gör 1-0 på ett friläge mot Albin Andersson i Nybrokassen. Nybro skapar flest chanser och har bland annat ett friläge och ett skott i stolpen men 1-0 står sig efter första perioden.

I mellanakten hinner det inte gå många minuter innan Nybro drar på sig en utvisning efter slarv och det powerplayet tar Kalmar till vara på fram till 2-0. Sedan följer det en jämn period där spelet mest böljar fram och tillbaka mellan alla de utvisningar som delas ut åt båda lagen. I ett powerplay för bortalaget kommer en reducering till 2-1 genom Matej Galbavy, snyggt framspelad av Sebastian Borg. Hemmalaget får dock sista ordet i perioden när 3-1 kommer från ingenstans, en puck som ser ut att styras in.

I den tredje perioden hinner det gå ca fyra minuter när Nybro reducerar till 3-2 genom Markus Palmberg som får öppen kasse och placerar in pucken. Nybro trycker sedan på i några byten för en kvittering men istället kan hemmalaget rensa ut pucken och genom det också skapa ett friläge som man tar tillvara på fram till 4-2. Kalmar hinner också med att göra 5-2 innan matchens slut.

Nybro Vikings spelar sin sista träningsmatch lördagen den 26 september klockan 16.00 på bortais mot Halmstad Hammers. Den 4 oktober inleds seriespelet med hemmapremiär mot Karlskrona HK.

Kalmar HC – Nybro Vikings 5-2 (1–0, 2–1, 2-1)
Mål Nybro: Matej Galbavy och Markus Palmberg
Skott: 37-29 (9-12, 17-9, 11-8)
Domare: Morgan Claesson