Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Förlust i förlängning

Förlust i förlängning

Publicerat

Nybro och onsdagens motståndare Kristianstads IK hade båda lagen startat Allettan med två segrar vardera. Det var med andra ord ett tidigt toppmöte som spelades i Liljas Arena och matchen bjöd på god underhållning där bortalaget till slut vinner med 4-5 i förlängning.

Nybro kom från en mycket väl genomförd bortamatch mot Kallinge/Ronneby IF senast och gick in i matchen med gott självförtroende mot ett Kristianstads IK som är en av favoriterna i Allettan. Första perioden är jämn spelmässigt med varsitt powerplay för lagen men det skapas inte några större chanser. Den första perioden som har högt tempo och två bra lag slutar mållös. I den andra perioden fortsätter matchen med bra fart och publiken skulle också få se en hel del mål. Nybro tar först ledningen i powerplay genom Jesper Bärgård. Några minuter senare är det bortalagets tur i powerplay och då kommer också kvitteringen. Bara minuter senare får Nybro ett nytt powerplay och Erik Näslund gör 2-1 med två man mer på isen. I samma powerplay, när Kristianstad fått in en spelare från utvisningsbåset, så gör Kim Tallberg 3-1 till publikens jubel. Innan perioden är slut så hinner bortalaget att reducera till 3-2. I den sista perioden får Kristianstad in en ganska snabb kvittering till 3-3 men Nybro reser sig snabbt och gör 4-3 genom Kristian Frisk. Resultatet står sig tills det endast återstår femton sekunder då bortalaget efter hård och lång press får in kvittering till 4-4 och matchen går till förlängning. I förlängningen skapar Kristianstad ett powerplay och då kommer avgörande 4-5 till bortalaget. Efter en mycket underhållande och jämn hockeymatch där Nybro leder med bara sekunder kvar så blir det till slut en poäng som Nybro tar med sig till de två kommande bortamatcherna som väntar. På fredag reser Nybro till Mariestad BoIS och på söndag är det Kumla HC som står för motståndet.

Nybro Vikings IF – Kristianstads IK 4-5 efter förlängning (0-0, 3-2, 1-2, 0-1)

Period 1:
Period 2: 1-0 (03:51) Jesper Bärgård (Viktor Bolin, Kim Tallberg), 1-1 (09:05) Joel Persson (Thom Flodqvist), 2-1 (12:54) Erik Näslund (Erik Lindström, Sebastian Borg), 3-1 (14:08) Kim Tallberg (Jesper Bärgård, Kristian Frisk), 3-2 (16:16) Herman Hansson (Malte Sjögren)
Period 3: 3-3 (03:34) Viktor Holmqvist (Amil Krupic, Fredrik Hansson), 4-3 (05:26) Kristian Frisk (Kim Tallberg), 4-4 (19:45) Daniel Andersson (Fredrik Hansson, Fredrik Hetta)
Period 4: 4-5 (02:54) Joel Persson (Fredrik Hansson, Kim Runemark)

Skott: 25-42
Utvisningar: Nybro Vikings IF 5×2 min. Kristianstads IK 7×2 min.
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 1259