Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

130009 kr

150000 kr

Förlust för J18 i andra kvalmatchen

Förlust för J18 i andra kvalmatchen

Publicerat

På tisdagskvällen spelade J18 sin andra match i kvalserien mot J18 division 1, motståndet stod Kallinge/Ronneby IF för.

En bortamatch mot Kallinge-Ronneby, ett lag som Vikings J18 slog komfortabelt sista gången de möttes i grundserien men som under tisdagskvällen kom ut med en helt annan energi än senaste matchen. Kallinge/Ronneby tog snabbt taktpinnen och gjorde 1-0 redan efter 18 sekunder, Nybro kunde dock kvittera någon minut senare i powerplay. Sedan var det Kallinge/Ronneby för hela slanten under den första perioden, trots ett stort spelövertag lyckades hemmalaget bara få in ett mål till innan perioden var slut. En period som dessutom präglades av många utvisningsminuter.

Från att varit helt utspelade i period ett lyckades Nybro lyfta spelet något i de följande två perioderna men var inte närheten att komma ifatt Kallinge/Ronneby målmässigt. Kallinge/Ronneby utökade sin ledning till 3-1 i period två och satte ytterligare en kasse i den tredje perioden. Slutresultat 4-1 till Kallinge/Ronneby. Hela matchen präglades dessutom av att Nybro satt 11 gånger i utvisningsbåset, även om Nybro bara släppte in ett mål i boxplay så gör alla utvisningar det svårt att få till något eget bra spel.

Sammanfattningsvis kan man lyfta några hockeyklyschor som får symbolisera kvällens drabbning: För att lyckas behöver man åka skridsko, låt pucken göra jobbet samt undvika utvisningsbåset, något motståndarna var bättre på under denna match. Imorgon torsdag har Nybro sin tredje match i kvalserien, returmatch borta mot Nittorp.

Matchfakta

Kallinge/Ronneby-Nybro Vikings 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
Skott: 42-22 (20-3, 13-9, 9-10)
Målskyttar: Christoffer Hagman
Publik: 69