Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Förlust efter tappad ledning

Förlust efter tappad ledning

Publicerat

Det var en viktig match som spelades i Liljas Arena på onsdagskvällen då Nybro hade chans att komma ifatt Mariestad BoIS i tabellen. Det började bra för Nybro men en tappad ledning slutade med att Mariestad vinner med 3-4.

Nybro låg inför matchen tre poäng bakom Mariestad i tabellen och hade chans att haka på racet om tredjeplatsen. Den första perioden i matchen är jämn spelmässigt. Nybro försöker spela en fartfylld och offensiv hockey men Mariestad är aggressiva och stör högt upp i banan vilket skapar problem i hemmalagets uppspel för att komma in i anfallszon. Båda lagen skapar ett par mindre chanser men perioden slutar mållös. I den andra perioden skulle publiken komma att få se många mål. Det börjar bra för Nybro som gör 1-0 genom Martin Olsson, ett par minuter efter Nybros ledningsmål får Mariestad straffslag men Viktor Östlund i Nybromålet står emot. När perioden är halvvägs får Nybro in två mål på kort tid, först gör lagkaptenen Kim Tallberg 2-0 och bara sekunder senare kommer också 3-0 från Martin Olsson som gör sitt andra mål för kvällen och Nybro går ifrån i målprotokollet. Det sägs att 3-0 är att det värsta man leda med och det skulle Nybro uppleva under onsdagskvällen. Innan mellanakten är slut så har bortalaget reducerat två gånger om och i den tredje perioden tar det drygt sju minuter innan kvitteringspucken ligger bakom Viktor Östlund och Mariestad är tillbaka i matchen. Det syns tydligt att det nu istället är bortalaget som fått igång maskineriet och efter tretton spelade minuter i tredje perioden så kommer 3-4 och bortalaget leder för första gången i matchen. Nybro försöker kvittera och lyckas att skapa ett par vassa chanser men efter en stabil ledning får man se sig besegrade när slutsignalen tjuter. Nybro spelar sin nästa match på lördag då Kumla HC gästar Liljas Arena och då är det Fri Entré för alla åskådare, Varm välkomna då!

Nybro Vikings IF – Mariestad BoIS 3-4 (0-0, 3-2, 0-2)

Period 1:
Period 2: 1-0 (04:37) Martin Olsson (Patrik Fransson, Rasmus Djerf), 2-0 (09:59) Kim Tallberg (Erik Lindström), 3-0 (10:29) Martin Olsson (Patrik Fransson, Erik Näslund), 3-1 (14:31) Linus Pellfolk (Filip Engqvist, Christian Hägg), 3-2 (16:07) Christian Hägg (Ahlbin Hernod, Douglas Lögdal)
Period 3: 3-3 (07:23) Lucas Larsson (Douglas Lögdal, Tobias Björklund), 3-4 (13:03) Filip Törnqvist (Tobias Björklund, Douglas Lögdal)

Skott: 31-31
Utvisningar: Nybro Vikings IF 4×2 min. Mariestad BoIS 6×2 min.
Domare: André Hiljanen
Publik: 1006