Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

  • @NybroVikings RT @VikingSupport: Säsongens Viking 17/18 är utsedd! Det blev Robin Wengdahl som fick ta emot priset! En intervju med Robin finns att läsa…
Strafförlust mot Skövde – Playoffplatsen nära

Strafförlust mot Skövde – Playoffplatsen nära

Publicerat

Nybro tog en efterlängtad seger mot Kumla HC i den senaste matchen. På onsdagen var det dags för ny match när laget reste till Skövde IK för en tuff bortamatch. Det blev en jämn historia som fick avgöras efter straffar där Skövde gör enda målet och vinner med 2-1.

Nybro tog en efterlängtad och väldigt viktig seger i senaste matchen. På onsdagskvällen var det dags för ny match när Skövde IK väntade på bortaplan och det var ett något decimerat Nybro som kom till spel med några spelare på sjukdoms- och skadelistan. Den första perioden är relativt händelselös, Nybro har ett numerärt överläge men det lyckas man inte att utnyttja utan perioden slutar mållös. I den andra perioden skapar hemmalaget ett numerärt överläge tidigt i perioden men Nybro reder ut det och kan ett par minuter senare också göra matchens första mål genom Jordan Mayer. Nybros ledning blir dock kortvarig för när Skövde får ett straffslag bara minuter efter Nybros mål så tar Alexander Henriksson tillvara på den möjligheten och kvitterar till 1-1 bakom Viktor Östlund i Nybromålet. I den tredje perioden står matchen och väger och de båda lagen har varsitt läge att ta ledningen i numerärt överläge men perioden blir mållös och matchen går till förlängning. Förlängningen blir också mållös och matchen går till straffar där Skövdes Oskar Niklasson är den enda som gör mål och hemmalaget vinner med 2-1. Nybro har nio poäng och tjugo plusmål ner till strecket och nästa match för Nybro spelas på bortaplan mot Lindlövens IF på lördag och då kan playoff-platsen säkras fullt ut.

Skövde IK – Nybro Vikings IF 2-1 efter straffar (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Period 1:
Period 2: 0-1 (09:15) Jordan Mayer (Viktor Bolin, Marcus Mellström), 1-1 (12:18) Alexander Henriksson (straffslag)
Period 3:
Period 4:
Avgörande straff: Oskar Niklasson

Skott: 21-19
Utvisningar: Skövde IK 3×2 min. Nybro Vikings IF 3×2 min.
Domare: Sebastian Virta
Publik: 1425