Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Förlösande derbyseger för Vikings inför storpublik

Förlösande derbyseger för Vikings inför storpublik

Publicerat

En seger på de sex senaste derbyna. På lördagseftermiddagen fick Nybro Vikings sin efterlängtade derbyskalp mot Kalmar HC. Inför storpubliken 2 500 åskådare avgjorde Vikings i slutskedet av matchen.

Det var en mäktig derbyatmosfär i Liljas Arena på lördagseftermiddagen. 2 500 (lapp på luckan) bjöd på en fantastisk stämning när Nybro Vikings och Kalmar HC drabbade samman. Och det blev som förväntat en jämn och dramatisk derbyfajt.

Och den här gången var det Vikings som drog det längsta strået. Kaptenen Erik Lindström direktsköt in matchavgörande 3–2-målet i powerplay med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden, efter att ha blivit läckert framspelad av Daniel Håkansson.

När sedan förre Vikings-tränaren Andreas Holfelt valde att plocka ut målvakten Alexander Nilsson – kunde Robin Wengdahl sätta 4–2 i öppen kasse.

Annars var det Kalmar som inledde derbyt bäst, men det var Vikings trollgubbe Fabian Illestedt, som gjorde derbyts första mål i matchinledningen med ett skott i bortre krysset. Bara några minuter senare kunde Kalmar kvittera genom Adam Persson.

Comebackande Alex Ek låg bakom Vikings 2–1-mål där Daniel Håkansson hittade Viktor Lennartsson som kunde raka in ledningspucken.

– Så som vi såg det, så tog Kalmar för sig mer och åkte mer skridskor de första 14-15 minuterna. Vi var tvåa på mycket. Vi kom starkt tillbaka de sista fem minuterna, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Vikings inledde den andra perioden starkt och hade flera heta chanser att utöka ledningen.

– Vi brände ett par jättelägen. Hade vi fått 3–1 där så hade det varit förlösande för oss och vi hade kunnat slappna av och spela ut. Men i stället blev det där krampaktiga mot dem, precis som i första matchen mot dem, säger Tisell.

Mot slutet av perioden kunde Kalmar HC kvittera i powerplay genom Linus Dahlstedt.

– Det var inte oförtjänt att de fick göra 2–2 i powerplay. Vi var helt enkelt klumpiga.

Efter ett hett snack i andra periodpausen fick Tisell i gång grabbarna igen. Och till slut var det Vikings som kunde ta hem tre poäng från derbyt.

– Det kunde ha gått hur som helst. Nyckeln för oss var att vi kunde samla ihop det inför tredje perioden. För efter 40 minuter påminde matchen väldigt mycket hur det var i premiären borta mot Kalmar. All respekt till Kalmar, men vi fick till det väldigt bra i tredje perioden, säger Mikael Tisell.

 

Matchfakta

Nybro Vikings–Kalmar HC 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)

Målen: 1–0 (04.47) Fabian Ilestedt, 1–1 (07.01) Adam Persson (Sebastian Ottosson, Niklas Dahlberg), 2–1 (12.39) Viktor Lennartsson (Daniel Håkansson, Alex Ek), 2–2 (37.53) Linus Dahlstedt (Kim Runermark, Jarkko Oikarinen), spel fem mot fyra, 3–2 (55.16) Erik Lindström (Daniel Håkansson, Viktor Lennartsson), spel fem mot fyra, 4–2 (58.36) Robin Wengdahl, mål i öppen kasse.

Skott: 31–26 (10–8, 8–13, 13–5).

Domare: Morgan Claesson.

Publik: 2 500.

Halva potten: Lottnummer: 3 563. Vinstsumma: 13 155 kronor.