Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Finne ska spetsa offensiven

Finne ska spetsa offensiven

Publicerat

Nybro har gjort klart med den offensivt skicklige finländaren Markus Piispanen. Markus kommer närmast från ett av de mest framgångsrika Mestisliga-laget Sport, där han stadigt snittat över 20 poäng per säsong.
– Det spelare som vi hoppas kommer kunna hjälpa oss att producera många mål framåt, säger Andreas Holfelt om sin nye finländare.

Andreas Holfelt har tillsammans med sportgruppen letat efter spelare som kan ta offenisivt ansvar, och samtidgt ha rätt karaktär för att passa in i laget.
– Han har spelat i ett lag som tillhört den absoluta toppen av Mestis, där har han kanske inte varit deras förstekedjespelare, men samtidigt har han gjort ett bra jobb och producerat. Så vi är övertygade om att han kommer att producera även här.

Markus har sedan tidigare även bra koll på sydöstra Sverige, då han är bror till Oskarshamns Arsi Piispanen.
– Det är en väldigt social fördel att han redan har närstående i Sverige. Samtidigt så kommer han även från en svensktalande del av Finland så han förstår svenska, även om han själv pratar engelska. Men vi är övertygade om att han snabbt kommer att komma in bra in i gruppen, avslutar Andreas Holfelt.

Markus profil på eliteprospects: Markus Piispanen

Vi hälsar Markus välkommen till Nybro!