Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Fabian Ilestedt klar för Nybro!

Fabian Ilestedt klar för Nybro!

Publicerat

Nybro har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv inför nästa säsong. Den här gången är det forwarden Fabian Ilestedt från seriekollegan Tyringe som ansluter till truppen.

20-årige Ilestedt är född i Karlskrona men har Sölvesborg som moderklubb. Sina juniorår spenderade han i Leksand innan han 14/15 skrev på för Lindlöven i Hockeyettan där han gjorde 19 poäng på 29 matcher. Fabian är förmodligen inte helt okänd för Nybropubliken då han förra säsongen representerade Tyringe där det blev 21 poäng på 36 matcher fördelade på 13 mål och 8 assist.

– Det känns jättebra! Nybro satsar på att komma långt och jag har haft en bra dialog med Andreas Holfelt under en lång tid. Jag känner att Nybro kan hjälpa mig att utvecklas och ta nästa steg. De har dessutom bra samarbete med Tingsryd samt att Nybro själva vill gå upp en nivå till. Som tidigare motståndare i Tyringe har jag även upplevt lika mycket hockeykulturella supportrar här som i min tidigare klubb och det uppskattar jag verkligen, säger Fabian Ilestedt.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

– En avig teknisk spelare som gillar att bryta mönster och hålla i pucken. Så brukar de flesta beskriva mig iallafall, skrattar han.

Mikaela Gabrielson