Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Fabian Ilestedt återvänder till Nybro Vikings: ”Har blivit som ett andra hem”

Fabian Ilestedt återvänder till Nybro Vikings: ”Har blivit som ett andra hem”

Publicerat

De senaste tre säsongerna har han gjort över 60 poäng i Nybro Vikings. Nu står det klart att den irrationelle forwarden Fabian Ilestedt stärker upp Vikings forwardssida inför den stundande seriestarten i hockeyettan södra. Därmed är publikfavoriten klar för sin fjärde raka säsong i klubben.

Fabian Ilestedt har bjudit på en och annan godbit i Liljas Arena de senaste åren och efter förra säsongen såg han ut att vara förlorad för Nybro Vikings. AIK gav honom ett tryoutkontrakt i somras, men för en tid sedan stod det klart att det inte blev något allsvenskt kontrakt med storstadsklubben.  I stället blir det ännu en säsong i Liljas Arena för den gänglige forwarden.

– Kul att Fabian återvänder och spelar den kommande säsongen i Nybrotröjan. Vi vet sedan tidigare att Fabian är en skicklig spelare och vi hoppas få ut mycket av honom under säsongen, säger Nybro Vikings klubbchef Rasmus Aro.

24-årige Fabian Ilestedt fick sitt genombrott säsongen 2017/2018 då han noterades för 19 mål och 14 assist på 37 matcher i hockeyettan. En efterhängsen höftskada störde under stora delar av fjolårssäongen och det blev totalt bara 16 matcher (8+8).

Enligt Fabian Ilestedt själv har han varit en jagad man, men att valet att komma tillbaka till Nybro aldrig var svårt.

– Det är alltid speciellt att spela framför supportrarna i Liljas Arena och Nybro har blivit som ett andra hem för mig under de här tre åren, säger Fabian Ilestedt, som ser fram emot den nya säsongen.

– Jag tycker att det ser lovande ut på både spelar- och ledarsidan. Jag tror absolut att det är en trupp som vi kan komma långt med.

Hur sammanfattar du tiden i AIK?

–  En extremt intensiv träningsperiod där jag fick en bra inblick och god erfarenhet i vad som krävs för att spela i allsvenskan.

Nybro Vikings möter Troja/Ljungby på söndag eftermiddag i en på förhand intressant träningsmatch. Då kan Fabian Ilestedt vara tillbaka i Nybrodressen.

– Om allt klaffar så är jag med där, hälsar Fabian Ilestedt.