Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

117970 kr

200000 kr

En bra vecka för Wengdahl

En bra vecka för Wengdahl

Publicerat

En lyckad try out-period och ett nytt kontrakt. Seniordebut och derbyseger mot Tingsryd. Man kan säga att det varit en ganska trevlig vecka för Kalmarsonen Robin Wengdahl.
– Allting känns väldigt roligt, säger Robin själv om tillvaron i Nybro Vikings för tillfället. 

Hur skönt är det att vara igång?
– Det känns givetvis jättebra! En väldigt rolig start dessutom med matchen mot Tingsryd.
Kan du berätta om matchen?
– Matchen gick precis åt det hållet som vi ville. Vi spelade väldigt bra i försvarszon och utgick därifrån och tog sedan över matchen mer och mer. Det kändes som att de inte orkade riktigt i slutet och jag tycker vi var värda att vinna. En klockren bortamatch helt enkelt, och det kunde inte bli bättre än när vi avgjorde med åtta sekunder kvar!

Höjdpunkten i karriären
För Robin var det inte bara vilken seriepremiär som helst heller. Faktum är att det var hans första riktiga seniormatch, och den kunde knappast kommit med bättre inramning.
– Det var väldigt mäktigt! Man åkte runt och log hela matchen kändes det som. Personligen har jag ju inte spelat matcher tidigare med så mycket folk, så det var nog toppen i min karriär hittills.

Ett kvitto
Robins karriär har gått från Kalmars och Nybros ungdomshockey till hockeygymnasiet i Troja-Ljungby. Inför den här säsongen fick han ett try out-kontrakt med Nybro. Något som blev mycket lyckat.
– Ja, jag har skrivit på ett tvåårsavtal med Nybro, vilket jag är mycket glad över. Nybro såg utvecklingspotential i mig och hoppas att jag kan ta rejäla kliv framåt. Ett kvitto på att de är nöjda med det jag gjort under träningar och träningsmatcher, så det känns väldigt bra! Dessutom väldigt roligt att veta att man får vara en del av det här laget också.
Hur kändes det att spela träningsmatcherna innan du visste om du skulle vara kvar?
– Jag tänkte inte så mycket på det i början, då kände man att man hade tid kvar. Men ju närmare seriestart man kom, desto mer fanns det där, så lite orolig var man. När det var två träningsmatcher kvar fick jag ändå veta att de var nöjda, så då kunde man spela mer avslappnat.

Bra med konkurrens
Med Robin Wengdahl i truppen så har Nybro 14 forwards. Det innebär att två forwards hålls utanför startuppställningen varje match, och att en i värsta fall får sitta på läktaren.
– Igår fick jag spela, men det är dagsformen som avgör. Man måste ge allt på varje träning och visa att man vill spela. Men det gör nog bara gott. Det innebär högt tempo på träningarna, och konkurrens är aldrig fel.
Hur är dina tankar inför matchen mot Olofström?
– Det ska bli jättekul att spela första seriematchen på hemmaplan. Hoppas på samma stöd som i Tingsryd! Olofström är bra, det ska man inte glömma bort, men behåller vi ödmjukheten som vi hade senast så har vi god chans att vinna, avslutar Robin.

OSKAR FRANSSON