Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

62450 kr

200000 kr

Effektivt Nybro segrade i Vimmerby

Effektivt Nybro segrade i Vimmerby

Publicerat

Nybro Vikings vinner inte särskilt ofta i Vimmerby – men på fredagskvällen hände det.

Säsongens första bortaseger kom mot Vimmerby HC, men det blev ingen enkel resa för Nybro Vikings.

Vimmerby, som hade inlett med två raka förluster, gasade på från start. Men det var Vikings som gjorde målen i första perioden. 2–0-ledning för Vikings.

– Det såg ut lite som det gjorde mot Kalmar i inledningen. Vi hade lite för stor respekt för motståndet, men lyckades kriga in två mål och det var jäkligt viktigt, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Vikings lyckades även få in 3–0 i mitten av den andra perioden. Powerplay-mål av Daniel Håkansson, som därmed gjorde säsongens första mål.

Men tro inte att matchen var över för det. Minuten senare reducerade Vimmerby – men Vikings replikerade genom Viktor Lenartsson (även det säsongens första mål). Men bara bytet efter Vikings 4–1-mål kom en ny Vimmerbyreduering.

Det var match igen inför den avslutande perioden.

– Vi måste bli bättre på att kunna spela på ledning i ett sådant här läge. Både vid 3–0 och 4–1 så släpper vi in snabba mål, säger Tisell.

Vikings inledde den tredje akten passivt och Vimmerby reducerade pånytt.

Men då vände Vikings på matchbilden.

– De körde ursinnigt för att få till en reducering. Men efter en, sex-sju minuter tog vi tillbaka matchen och spelade skärpt. Vi vågade spela ut och det såg betydligt bättre.

I slutskedet av matchen kunde Daniel Håkansson bli tvåmålskytt med mål i öppen kasse.

– Nybro har inte vunnit här på många matcher, jag tror att det satt i hos spelarna. Så det här var en liten mental tröskel som spelarna klev över i kväll, säger Mikael Tisell efter segern och berömde samtidigt Vimmerby som vann skotten med 41–20.

– De kommar att börja ta sin poäng framöver. Det är jag säker på.

I Vikings gjorde backen Jesper Mångs debut och kunde kvittera ut ett godkänt betyg av sin tränare.

Nybro Vikings har nu tre raka segrar och fortsätter sitt matchande på söndag då Hanhals gästar Liljas Arena.

 

Matchfakta

Vimmerby–Nybro Vikings 3–5 (0–2, 2–2, 1–1)

Målen: 0–1 (17.24) Fabian Ilestedt (Erik Lindström, Markus Palmberg), 0–2 (19.37) Markus Palmberg (Otto Henell), 0–3 (31.28) Daniel Håkansson (Linus Olsson, Alfred Andersson), spel fem mot fyra, 1–3 (32.41) Mathias Wigley (Niklas Salo, Henrik Eriksson), 1–4 (38.18) Viktor Lennartsson (Alfred Andersson), 2–4 (38.44) Roman Semjonov, 3–4 (42.47) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson), 3–5 (59.50) Daniel Håkansson (Markus Palmberg, Linus Olsson), mål i öppen kasse.

Skott: 41–20 (12–7, 16–6, 13–7)

Domare: Jim Bergqvist.

Publik: 866.