Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Effektivt Kristianstad förstörde festen

Effektivt Kristianstad förstörde festen

Publicerat

Drömmen om playoff sprack. Istället är Nybro nu otäckt nära en negativ kvalserie, och har inte längre avgörandet i egna händer. Kristianstad vann seriefinalen med 3-1.
– Vi gör en helt okej match, men det räckte inte, konstaterar Andreas Holfelt efter matchen.

Med fri entré och seriefinal i Victoriahallen var det upplagt för riktig folkfest i Victoriahallen denna lördageftermiddag. Och folkfest blev det också med hela 1978 personer på läktarna, i alla fall inledningsvis. Sedan kom den av sig. Ett effektivt Kristianstad försvarade sig bra och utnyttjade sedan sina chanser till nästan 100 procent, något som Nybro inte var nära att göra. Kristianstad ställde upp med endast fem backar, men domare Jim Bergqvist tillät långa avbrott innan i princip varje tekning under de första två perioderna.
– Det spelades knappt hockey kändes det som. Gruff och mängder av folk på isen vid varje avblåsning. Det förstörde tempot helt och hållet, men det var inte därför vi förlorade, förklarar Holfelt.

Trötta av anspänningen
Bortalaget gjorde 0-1 tidigt i andra perioden, och utökade sedan till 0-2 i början på tredje. Nybro reducerade strax efteråt genom, och en febril jakt inleddes, dock resultatlös. Istället gjorde Kristianstad 1-3 med drygt tre minuter kvar, och säkrade således sitt eget deltagande i playoff.
– Vi var stundtals slarviga, men krigar på. Vi blir dock lite trötta på slutet, vilket kan bero på anspänningen. Alla visste vad som stod på spel ikväll, säger Holfelt.

Inte i egna händer
För Nybro innebar dock inte förlusten enbart att drömmen om playoff försvann. Det innebar också att Nybro halkade ner under strecket, och trots åtta segrar på elva matcher så har Nybro inte längre möjlighet att kliva tillbaka över det för egen maskin. Det krävs istället hjälp av antingen Borås (mot Olofström) eller Kristianstad (mot Halmstad) samtidigt som Nybro besegrar Pantern hemma i sista omgången nästa söndag. Annars blir det spel i den negativa kvalserien för Nybro.
– Vi kan bara försöka vinna mot Pantern och hoppas på andra. Surt att vi inte har det i egna händer längre, avslutar Holfelt.

OSKAR FRANSSON

Halva potten
Nr 42589: 4600 kr
Nr 42624: Tårta från Priems