Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

95151 kr

200000 kr

Chris Nybeck lägger skridskorna på hyllan

Chris Nybeck lägger skridskorna på hyllan

Publicerat

I söndags kväll kom det tråkiga beskedet. Chris Nybeck bryter kontraktet och lägger skridskorna på hyllan, anledningen är att det inte går att kombinera ishockey på den här nivån med Polishögskolan.
– Det är ett av de tråkigaste besluten jag någonsin tagit, säger Chris Nybeck.

Under sina två säsonger i Nybrotröjan har han haft en nyckelroll i laget, och var även tänkt för en sådan under kommande säsong. Sedan han kom från Allsvenska Oskarshamn inför säsongen 2012/2013 har han 83 matcher och 17 mål och nio assist.
– Jag har haft två roliga år i Nybro, fast det har gått som det gjort på isen, så har jag trivts väldigt bra med laget och allt runt omkring. Tyvärr går det inte att kombinera så som jag hade hoppats på. Jag kom in ett år tidigare på skolan än vad jag hade tänkt mig och jag skulle inte kunna förlåta mig själv om jag tackade nej till den här chansen. Nästa år kanske det hade varit hårdare konkurrens att komma in på skolan, säger Chris Nybeck.

Något du vill hälsa Nybropubliken?
– Jag vill tacka all publik som kollat på oss. Framför allt Viking Support som inte har missat en enda match under mina två år här!

För tränare och tillika sportchef, Andreas Holfelt, var det ett tråkigt besked.
– Vi blev informerade för ett par veckor sedan, men då trodde och hoppades vi att det skulle lösa sig. Vi förlorar en bra hockeyspelare och en bra karraktär i omklädningsrummet.

Hur ser ni framåt med ersättare?
– Nu skapar vi oss en bild av vad som finns till att börja med sedan ska vi se om det är något som vi har nytta av. Vi kommer att ha is i magen, vi kommer inte att plocka in någon bara för att få fulltalig trupp utan vi ska ha någon som i så fall kan tillföra något till laget, säger Andreas Holfelt.

Jack Berger kommer ta över Chris roll som assisterande lagkapten. Marcus Mellström (C) och Erik Lindström (A) behåller sina kaptensbefattningar.