Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Bra förutsättningar inför avslutningen

Bra förutsättningar inför avslutningen

Publicerat

Nybro förlorade matchen mot Pantern och tappade greppet om förstaplatsen med bara två omgångar kvar att spela. Men Nybro har fortfarande stora chanser att kvalificera sig till nästa års division 1-serie även om man inte skulle komma ikapp Pantern.

Två omgångar kvar av säsongen 2013/2014. Nybro ligger en poäng bakom Pantern samt fyra poäng framför Varberg och fem poäng framför Borås, och har därmed ett guldläge på att åtminstone säkra andraplatsen i serien – med en bra poängkvot. Något som bör räcka till en plats i division 1 kommande säsong.

12 plus 36 lag i division 1
Förutsättningarna för att kvalificera sig för nästa års division 1-serie är inte glasklara eller enkla att förstå men vi har försökt bringa tydlighet i det och kommer fram till följande:
Hockeyettan säsongen 2014/2015 kommer att bestå av 48 lag. 12 lag i Region Norr, lag tillhörande den nordligaste serien, samt 36 lag från övriga Sverige – utan vidare regionsindelning.

Ettorna i varje kvalserie är garanterad en plats i Hockeyettan, därutöver kommer det att behövas minst tre stycken kvalserietvåor för att komma upp i korrekt antal lag.
– Det känns som en välgrundad uträkning, men vi kan inte bekräfta mer än att samtliga ettor i kvalserierna är garanterad plats i division 1, och att det kommer utöver ettorna även att behövas ett antal fler lag för att komma upp i korrekt antal division 1-lag nästa år, vilket är 48 lag, varav 12 i region norr och 36 i övriga Sverige, kommenterar och förtydligar Mikael Lundström som är Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Ny geografisk indelning
När sedan lagen som har kvalificerat sig för division 1-spel för kommande säsong är klara, kommer man göra en ny indelning och avgränsning för vilka som kommer tillhöra respektive serie C, D, E, F och så vidare. Samt kommer även serieupplägget – huruvida det kommer spelas vidare med fortsättningsserie, alletta eller enligt annan modell – fastställas senare.
– Vi har sagt att vi ska ha beslut för upplägget för serierna klart inom två veckor, säger Mikael Lundström.

Varje poäng räknas
Så kortfattat. Nybros förutsättningar för fortsatt division 1-spel är mycket goda inför de avslutande omgångarna. Vinner man söndagens match mot Borås är man klar som minst tvåa i F-kvalserien och tar man dessutom minst ett par poäng i bortamatchen mot Nittorp bör poängkvoten räcka för vidare division 1-status.

STEFAN FRANSSON