Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Bidrag som ger möjligheter

Bidrag som ger möjligheter

Publicerat

Sparbanksstiftelsen kronan, som ligger under Swedbank, delade under onsdagsmatchen mot Halmstad ut en gåvocheck på 10 000 kr till Nybro Vikings ungdomssatsning.
– Vi sökte en summa på 10 000 kr av stiftelsen Kronan för att kunna köpa in material till Tre Kronors Hockeyskola, Nybros nybörjargrupp. Och vi fick 10 000 kr, säger Anders Rörhed, u-ansvarig i Nybro Vikings. 

Gåvan innebär att Nybro Vikings kan fortsätta att göra det så billigt som bara möjligt för barn att börja spela ishockey. Nybro Vikings har under lång tid försökt tvätta bort ryktet om att det är dyrt att spela ishockey, och detta underlättar givetvis den satsningen.
– Det innebär ett jättelyft rent materiellt sett, att kunna införskaffa nya och fler nybörjarkitt, men även så att vi kompletterar upp våra befintliga utlåningsutrustningar. Det ger möjlighet till att fler kan prova på utan några kostnader.
Vad betyder detta för ishockeyn i Nybro?
– Det ger oss en annan form av rekrytering av barn, i förhållande till andra idrotter, när det finns fri utrustning att låna under provtiden, och även fortsatt om man väljer att fortsätta. Det är viktigt inte bara i Nybro utan för ishockeyn generellt.

Detta gör det billigt att spela hockey, första året i hockeyskolan kostar endast 300 kr, och då finns även dessa utrusningarna att låna.
– Ja, det ger möjlighet till väldigt låga kostnader för utövarna.
Om en familj har barn som vill testa på hockey, hur går de tillväga?
– Hockeyskolan har träning varje lördagsförmiddag, för att se exakta tider så kan man kolla på isschemat (under Victoriahallen-fliken), är man intresserad så är det bara att gå ner och prata med våra ledare i ishallen. Man kan gärna kontakta dem innan också om man har några frågor. (Klicka här för direktlänk till Tre Kronors Hockeyskola).