Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Bara en poäng mot Varberg

Bara en poäng mot Varberg

Publicerat

Trots ledning med 3-2 inför den tredje perioden så blev det inte några tre poäng för Nybro idag. Det blev bara en. Varberg kvitterade i sista perioden och kunde sedan vinna på straffar med sammanlagt 4-3.
– Farten var bättre än sist, men då fick vi tre poäng och det fick vi inte nu, konstaterar Andreas Holfelt.

Att den här serien kommer att utvecklas till ett riktigt getingbo står tämligen klart nu efter att Nybro endast fått med sig en poäng från returmötet mot Varberg på hemmaplan. Spelmässigt var det ett lite snäpp bättre än senast mot Nittorp, i alla fall fartmässigt. Men vad hjälper det när man inte vinner? Idag kändes det som att det var koncentrationen som låg Nybro i fatet. Trots att man tog ledningen tre gånger i matchen, lyckades man aldrig knyta ihop säcken. Istället kom Varberg tillbaka gång på gång, och ofta på grund av egna misstag från Nybrospelarna. 1-1-pucken var bland annat en målvaktstavla av Simon Nordh i Nybromålet av sällan skådat slag, då Alexandr Ossipov i Varberg hittade rätt från halva plan.
– Jag är mer nöjd med inställningen idag och sätter som vi spelar anfallsspel på. Problemet blir bara att vi kommer för högt upp vilket gör att vi släpper till mycket kontringar. Riktigt surt, säger Holfelt.

Viktig vecka väntar Vikings
Matchen får istället avgöras på straffar, och Varbergs Emil Sätterman blir ende målskytt, och ger således två poäng till gästerna. För Nybro gäller det nu att hitta stabilitet och att inte stressa upp sig över att de andra lagen jagar i tabellen. Under dagens match fick bland annat både Rickard Palmberg och David Algulin lämna isen i förtid på grund av snack med domarna. På onsdag får man en ny chans att hitta det vinnande spåret igen då Tyringe väntar på bortaplan. Därefter väntar Pantern borta på fredag, innan Borås kommer till Victoriahallen nästa söndag. En riktigt viktigt vecka väntar således för Vikings, och en som tror på ett lyckligt slut är Varbergtränaren Emil Olsen.
– Vi är riktigt nöjda med två poäng idag, det var inget vi hade räknat med. Men nu ska vi försöka plocka så många pinnar vi kan för att försöka plocka andraplatsen. Jag tror inte att Nybro tappar det här, det är ett alldeles för bra lag.

OSKAR FRANSSON

Halva potten:
Nr 38537
Nr 42840: tårta från Priems