Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

95151 kr

200000 kr

Andreas Holfelt inför Nybro – Nittorp

Andreas Holfelt inför Nybro – Nittorp

Publicerat

Sista matchen innan serien vänder och Nybro har skaffat sig ett bra utgångsläge, det enda poängtappet kom i senaste matchen borta mot Borås. Ikväll väntar match mot Nittorp, ett lag som man hittills under säsongen har haft relativt enkelt för.
– Vi har tagit tio poäng av tolv. Man vill givetvis alltid ta full pott hela tiden, men man kan inte tro att man kan ta tio raka i en sådanhär serie även om man vill. Vi tappade två poäng senast så nu gäller det att vi studsar tillbaka, säger Andreas Holfelt.

I er senaste match mot Borås så inledde ni mycket positivt men tappade sedan ert spel, vad är din syn på den matchen?
– Vi hade en jättebra första period, sedan får vi starta andra perioden med långt powerplay, som de lyckas neutralisera och får energi från det och vi blir lite stående på hälarna. De kommer igen och tar ledningen men vi kvitterar när vi plockat ut målvakten. Alla poäng är viktiga, även om det just då kändes surt.

Ni möter Nittorp som är i desperat poängbehov, hur ser ni på det?
Vi är förberedda på att Nittorp är rejält taggade och även revanschsugna efter att de förlorade senaste matchen redan i första perioden. Det gäller att vi också är inställda på att vara med från start, som vi var sist mot Borås men att vi dessutom fullföljer det hela matchen ut.

Hittills denna säsongen har ni inte förlorat mot Nittorp, tror du att det kan påverka hur denna matchen ser ut?
– Det spelar inte någon roll vad som har hänt innan det hjälper inte oss i den här serien, det gäller att gå in och kriga och göra sitt yttersta i varje match.

Marcus Mellström och Robin Wengdahl saknades i laguppställningen senast. Hur ser det ut inför den här matchen?
– Det ser bra ut, vi har fått tillbaka Marcus, men Robin vilar idag också. Men vi kommer ut med ett fulltaligt lag som kommer köra hårt för att ta tre poäng, avslutar Andreas Holfelt.