Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Andreas Holfelt inför Kristianstad

Andreas Holfelt inför Kristianstad

Publicerat

Nybro har inlett säsongen på ett strålande sätt. Man har tagit 13 av 15 möjliga poäng och ligger i topp i HockeyEttan Södra.
Laget är nu inne i en period med fyra raka bortamatcher, där man besegrat först Dalen och senast Helsingborg i de första två.
Nu väntar ett på pappret lite svårare motstånd, nämligen Kristianstad.
– Vi har några tuffa matcher framför oss men vi har en bra känsla i truppen och vi vill fortsätta vinna, säger Andreas Holfelt inför onsdagens bortamatch.

Är du nöjd med eran inledning på säsongen?
– Självklart är vi jättenöjda med starten vi har fått. Fyra segrar av fem möjliga och vi har tagit 13 av 15 poäng. Vi hade en genomgång på träningen i måndags där vi summerade de fem första matcherna och gjorde en utvärdering av läget. Vi känner att vi har fått med oss de poängen vi vill trots att spelet kanske inte riktigt sitter än. Men vi jobbar på och nu siktar vi framåt och ska göra allt för att försöka bibehålla vår topplacering i serien. Vi har några tuffa matcher framför oss men vi har en bra känsla i truppen och vi vill självklart fortsätta vinna.

Hur ser skadeläget ut?
– Pelle Karlsson är borta tills vidare. Dock hoppas vi på att David Algulin och Viktor Bolin är tillbaka till matchen mot Kristianstad. Båda två har tränat på fullt nu i dagarna och om inget oförutsägbart inträffar så är dem med i truppen. Kristian Frisk är borta pga sjukdom.

Jack Bergers kompis, Andrew Kurlandski, har tränat med laget sedan september. Kommer han att tillhöra truppen framöver?
– Andrew har som sagt varit med och tränat med oss ett tag och har uttryckt sin vilja om att stanna kvar. Inget är påskrivet i dagsläget men vi jobbar på att försöka få honom spelklar. Detta är ett sätt för oss att bredda truppen och öka konkurrensen på positionerna. Detta medför också att vi inte blir lika känsliga för skador.
Troy Davenport har vaktat kassen i de två senaste matcherna. Får han fortsatt förtroende?
– Troy har gjort det väldigt bra i de två matcherna han har spelat så han kommer stå även imorgon, avslutar Andreas Holfelt.

Övriga matcher i HockeyEttan Södra omgång 6:
Helsingborg – Tingsryd
Kallinge/Ronneby – Halmstad
Dalen – Mörrum
Olofström – Troja/Ljungby
Varberg – Pantern

OSCAR PETTERSSON