Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Andra raka segern

Andra raka segern

Publicerat

Det blev seger borta mot Borås med 3-2 efter mål från Palmberg, Åström och Algulin. Nybro har inlett 2014 på bästa sätt och fått en lysande start på fortsättningsserien.
– Det var den starten vi hoppades på när vi fick spelschemat, nu är det ny tuff match på onsdag mot Olofström, säger Nybro Vikings Huvudtränare Andreas Holfelt som är sugen på fler segrar.

Rickard Palmberg gav Nybro en tidig ledning i matchen. Men därefter haglade Nybroutvisningarna tätt och Borås fick chansen att komma tillbaka in i matchen.
– Vi gör ett tidigt mål, men drar på oss många utvisningar som gör att det blir lite sönderyckt.

Men i mitten av första perioden tar Nybro ledningen på nytt genom Emanuel Åström. Ledningen stod sig perioden ut.
– Vi spelar bra i fem mot fem, men blir lite omständiga i slutet. Men sett över hela så tycker jag att vi gör en bra första period.

Borde avgjort
Redan några minuter in i andra så drygar David Algulin på Nybros ledning till 3-1, och man hade flertalet lägen att gå ifrån ytterligare. Men istället var det Borås som reducerade.
– Vi har flera bud på 4-1 flera gånger och spelar bra anfallshockey. Men vi får ett långt byte på oss och blir tillbakapressade där de får in en puck. Därefter känns det som vi spelar med en falsk trygghet.
– I sista spelar vi ganska stabilt, de får endast ett par chanser på individuella misstag. Men på det stora hela så tycker jag att vi gör en bra match där vi skulle ha avgjort tidigare, summerar Andreas Holfelt.

STEFAN FRANSSON

Borås HC – Nybro Vikings IF 2 – 3 (1-2, 1-1, 0-0)

Period 1: 0-1 (01:16) Rickard Palmberg (Sebastian Benker), 1-1 (03:47) Richard Wanner (Maths Johansson) powerplay (5-4), 1-2 (11:28) Emanuel Åström (Erik Lindström, Sebastian Benker)
Skott: 12-12.
Period 2: 1-3 (02:42) David Algulin (Erik Lindström, Kristian Frisk), 2-3 (18:28) Albin Ericson Waldeborn (Joshua Karlsson, Victor Andersson)
Skott: 9-12.
Period 3:
Skott: 5-16.

Totalt: 26-40.

Utvisningar: Borås HC 2×2 min., Nybro Vikings IF 4×2 min.
Domare: Jan Byhlin, HÖVIKSNÄS
Publik: 446