Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Anderas Holfelt inför Nybro – Halmstad

Anderas Holfelt inför Nybro – Halmstad

Publicerat

Nybro tappade tre viktiga poäng i onsdagens bortamatch mot Olofström. Nu gäller det att snabbt komma tillbaka igen, då tre nya poäng är oerhört viktiga i kvällens match mot Halmstad.
– Vi har spelat väldigt bra under en längre period, sedan så hamnar vi i en match där spelet inte flyter på.

Berätta om matchen mot Olofström.
– Det var ett steg tillbaka. Spelmässigt kommer vi inte upp i den nivå som vi har. Självklart var det väldigt surt. Men det känns ändå skönt att det är match så tätt igen så att vi snabbt får chansen att revanschera oss.

Varför tror du att ni inte kom upp på samma sätt som tidigare?
– Vi har spelat väldigt bra under en längre tid, sedan hamnar vi i en situation där vi inte är vana vid. Det var en väldigt viktig lärdom för oss om hur vi ska göra när allt inte flyter.

Ni möter ikväll Halmstad, i ert senaste mötet så tog ni en stark och viktig seger på bortaplan.
– I den matchen så var vi väldigt effektiva i andra perioden. vi gör en bra borta mathch. vi går upp till 4-0 men de är på väg att komma ikapp men då stänger vi matchen på ett bra sätt.

Hur ser du annars på slutracet av serien?
– Det är tufft, vi är fyra lag som slåss om två platser. Vi har spelat bra under våren och satt oss i ett bra läge. Ett läge som man inte kunde förvänta sig när vi gick in i serien. Vi har tre tuffa hemmamatcher när vi börjar här mot Halmstad. Men det är vi som har det bästa utgångsläget och det måste vi utnyttja.

Ni har fått en väldigt start i Nya Victoriahallen, 22-2 i målskillnad. Vad säger du om det?
– Det är jättebra. Men sedan kan man inte förvänta sig att man ska vinna med fem mål i varje match, det är hårt jobb som gäller. Men vi har fått en mycket bra start i sedan ombyggnationen blev klar och vi har fått en bra tro på oss själva och det gäller att hitta tillbaka till det.