Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

102209 kr

150000 kr

300 matcher för Fransson

300 matcher för Fransson

Publicerat

Under söndagseftermiddagen när Nybro Vikings IF gästas av Valbo HC i Liljas Arena så är det ingen vanlig match för #13 Patrik Fransson. Patrik gör nämligen sin 300:e match i Nybrotröjan och den egna produkten trivs med att spela för moderklubben. – Det känns kul att få uppleva detta och framförallt med min moderklubb, säger Patrik.

Det var inför säsongen 2009/2010 som Patrik Fransson, under Torgny Bendelins ledning, debuterade i Nybro Vikings representationslag. Efter en lång sommarträning med A-truppen var Patrik med när laget gick på is. – Jag fick vara med och träna under försäsongen innan jag skadade axeln och blev borta några veckor. När jag kom tillbaka var det ett par skador i laget och det gick snabbt innan jag spelade matcher med A-laget.

Nuvarande säsong är i full gång och laget kämpar för att nå Playoffspel. För Patrik Fransson, som fyller 27 år under året och är inne på sin nionde säsong i Nybrotröjan, är det med positiva ögon som han ser på framtiden. – Jag tycker det är roligare att spela än på mycket länge och känner fortfarande ett driv för att utvecklas varje dag.

Under 300 matcher i Nybrotröjan så har det skapats en hel del minnen och Patrik nämner två minnen som han berättar om. – Min första säsong i A-laget kom vi hela vägen till Kvalserien till Hockeyallsvenskan och det var många viktiga matcher på vägen dit med mycket folk på läktaren. Det var speciella matcher och fantastiskt roliga att spela. Ett annat minne är från säsongen 2011/2012 då vi innan jul blev informerade om lönesänkningar i laget. Många spelare försvann men vi som stannade kvar lyckades att ta oss till Playoff och en särskild match var mot Mörrum på bortaplan. Det var riktigt mycket Nybrofans på plats och vi säkrade dessutom Playoffplatsen.

Till sist är frågan hur han helst firar sin jubileumsmatch, göra det avgörande målet eller täcka ett skott i slutsekunderna. – Jag väljer att göra det avgörande målet som gör att vi tar tre poäng inför en fullsatt Liljas Arena, avslutar Nybros trotjänare Patrik Fransson.